tirsdag den 23. juni 2015

Dag 4, Rabanal del Camino - Acebo (16,5 km)

Vi sov længe forbi vi jo havde regnet med at blive en dag mere, men da vi sad og spiste morgenmad snakkede vi om at gå lidt alligevel. Daniel synes at der var kedeligt der hvor vi boede og jeg synes at jeg var frisk igen.
Daniel har ellers indyndet sig her på dette alberge - både hos hospitaleros - en frisk fyr som bl.a forbandt hans finder i går da han havde fået en lille flæge i en finger men også hos Juanita - som ejer alberget. Her til morgen fik han en palmera med chokolade og det kunne han godt lide.



Det blev også en anderledes frisk tur fordi der var overskyet hele tiden mens vi gik. Først da vi nåede vores alberge kom solen rigtigt frem.
Vi lagde hårdt ud efter morgenmaden og undervejs blev Daniel forfuldt af en fluehær som han kæmpede imod med sin nakke - t-shirt.


Efter godt 1 time nåede vi Foncebadon hvor vi fik en forfriskning


Dereftergik det videre mod La Cruz de Ferro (jernkorset) og på vej om snakkede vi om dette. Korset er omgivet af en stor bunke afsten som er smidt af pilgrimme. Normalt er stenen bragt med hjemmefra og repræsenterer den bagage som man har som man gerne vil af med. Det er i overført betydning og skal tolkes som de ting man gerne vil lave lidt om på sig selv så man får det bedre med sig selv og andre. Vi fandt nogle eksempler - hvis man havde tendens til hidsighed, dovenskab, ikke hjælpsom nok og så videre - så kunne man lægge disse ting sammen med stenen. Det var ikke et spørgsmål om at være religiøs, men bare tro på den forandring man gerne ville have. Det er jo en selv som skal sørge for den forandring.
Godt nok så vi en som lå på knæ og bad ved korset så nogle tror jo nok på det på den måde.
Daniel var oppe og kikke.



Efter jernkorset gik det videre til Manjarin, som er en by med kun en indbygger, nemlig Tomas. Som Daniel sagde, så er det svært at få byen på nakken der. Tomas har et alberge som netop hedder Tomas. Det er et lidt specielt alberge - religiøst og man kunne svagt høre hymner derfra selvom vi stod på gaden. Daniel står her foran jumfru Maria.


Vi fortsatte så til Acebo hvor vi blev enige om at blive. De sidste 3 km havde Daniel klaget over smerter i sit knæ, så i forbindelse med et hvil fik han RadioSalil smurt på. Det er en smertstillende creme og den virker også betændelseshæmmende. 
Sa vi nærmede os byen læste vi at det var kommet en stort nyt alberge - La Casa del peregrinos - og billeder viste at de havde en pool. 
Da vi ankom så vi at det var næsten hotellignende forhold med balkon og en himmelsk udsigt. Også en stor pool, men jeg tror at han var meget træt. I hvertfald lagde han sig umiddelbart after at han havde fået WIFI på sin mobil og lå i et par timer på sengen. Jeg gik i bad og senere ind til byen hvor jeg fik lidt at spise. Da jeg kom tilbage lå han stadig i sengen og så meget nydende ud - ren afslapning. Mon han når at komme i poolen ?
I byen mødte jeg Max som boede på et andet alberge her i byen. Han havde fået skinnebens betændelse og var på vej for at finde et farmacia. Jeg ved ikke om der er det i byen men jeg sagde at skulle komme forbi her så han kunne få noget RadiSalill på. Han havde jo også boet i Rabanal men på et andet alberge.  

Dagens video


Ingen kommentarer:

Send en kommentar