tirsdag den 30. juni 2015

Dag 11, Portomarin - Ligonde (17,6 km)

Klokken 6.46 vågnede jeg og vækkede en træt Daniel. Det havde været fiestas i byen i går og der var musik til langt ud på natten. Pludselig var det dejligt, at vi boede lidt længere væk fra det store torv, hvor de havde rejst en stor scene.
Vi så scenen, da vi sad ved torvet ved 21 tiden og da var festen ikke begyndt endnu. Vi gik hjem og var i seng ved 21:30 tiden hvor så musikken startede. Det generede os nu ikke, da vi jo var for trætte.
Vi var ude af døren....


og vi gik direkte op på torvet hvor vi ville spise morgenmad. Daniel var så træt, at han ikke kunne finde ud af hvad han skulle spise, så jeg bestilte bare toast til ham. Jeg fik endda jordbær marmelade til ham. Det er det eneste han spiser. Noget skulle han jo have. Han havde glemt sin vandrestok på alberguet så han måtte tilbage og hente den. Imens tog jeg lige et billede af kirken.


Efter morgenmaden startede så dagsturen og det første sted vi standsede for at få en forfriskning var i Gonzar - efter 8 km vandring. Daniel begyndte først at vågne op her. Derefter videre til Hospital hvor vi igen fik en Aquarius.. dog havde jeg også købt en crossant til ham for at muntre ham lidt op.


Vi fortsatte mod Ligonde hvor vi skulle overnatte. 



I Ligonde er der 2 alberguer og det første vi mødte, albergue Fuente så lidt primitivt ud så vi fortsatte til det andet, La Escuela Muni - hvor vi var kl. 12. De åbnede først klokken 13, så vi satte os og ventede. 
Mens vi ventede fik jeg lige et koldt fodbad. Temperaturen var nok omkring de 30 grader så det var skønt.


Daniel har et sår på benet som der gik hul på. Det skete da han tog sit knæbind af. Det blødte lidt så nogle flinke pilgrimme kom hen til ham med nogle renseservietter. 

Klokken 13 blev der åbnet og vi fik så en seng. 


Derefter ordnede vi hans sår - vaskede det og kom plaster på. Alberguet vi bor på ligger som det sidste hus i byen Ligonde hvor der absolut intet andet findes, hverken bar, kirke eller forretning. Dog ligger den næste by kun 600 meter væk og der er en bar. Der tog vi over og spiste frokost.


Vi har undervejs hilst på et ungarnsk ægtepar flere gange og de ankom til baren lige efter os. De havde håbet at de kunne bo i byen - der var også 2 alberguer der, men de valgte at gå tilbage til vores albergue og bo der.
Der er 20 senge ialt på vores albergue og i skrivende stund er der nu kommet flere så vi er omk. 10 nu.

Om eftermiddagen tog vi igen over til baren - Mariluz - og fik lidt at drikke. Der er en stolr have det og der går høns rund mellem alle gæsterne og tigger brød. Der er også nogle katte som også tigger. Lige noget for Daniel. Om eftermiddagen var der kun os, så hønsene lå og sov.  Der lå en lige opad os op ad et træ.


Vi kan også se vores albergue fra haven. Det ligger ca. 300 meter væk.


Vi tog nogle Aquarius med tilbage.

Dagens video



Ingen kommentarer:

Send en kommentar